Schitterend licht
Praktijk voor Journey therapie
Innerlijke groei en bewustwording

Journey therapie

 

pict0056webJourney therapie is een helende reis in je lichaam waarbij je op zoek gaat naar de oorzaak van blokkades in je leven. Dat kunnen lichamelijke blokkades zijn, maar ook emotionele. Het is een krachtige methode om problemen in je leven, fysiek of mentaal, op te lossen. Het is een zelfgenezingsmethode die je emoties naar boven doet komen. Je staat jezelf toe het helemaal te voelen, je geeft je eraan over totdat er weer een nieuwe emotie opkomt, die je vervolgens weer volledig omarmt.

Ons geheugen zit niet alleen in onze hersenen, maar is ook in onze lichaamscellen opgeslagen. Herinneringen aan emotionele gebeurtenissen kunnen zich vastzetten in onze cellen. Ons lichaam bestaat voor 70 % uit water. De structuur van water verandert door positieve en emotionele emoties en slaat deze op. *  

Heel vaak in je leven ga je voorbij aan je emoties, of ben je niet in staat om ze te uiten omdat je van jezelf groot en sterk moet zijn, Of het wordt weggewuifd door anderen, of je voelt je niet veilig om je emoties te laten zien, of je onderdrukt je woede omdat je niet weet wat de gevolgen zullen zijn als je die uit.

Het onderdrukken van je emoties begint al vroeg in je leven en vaak gebeurt het onbewust. Je voelt je eenzaam, hebt het gevoel dat je er niet bijhoort, je hebt geen zelfvertrouwen, je voelt je afgesloten of je krijgt lichamelijke klachten. 

De helende reis stelt je in staat om te ontdekken waar en wanneer de blokkade in je leven kwam, de pijn van het verleden los te laten en vrij en in je kracht verder te leven. 

Voor mij geeft een helende reis dat ik vrij ben en in mijn kracht kan staan, zodat ik me niet hoef te verstoppen of weg te vluchten. En dat ik naar alles wat er is met liefde kan kijken.  Zie ook onder het blokje "Ervaringen helende reis" ervaringen van deelnemers aan de helende reis.

Tijdens de helende reis schenk je vergeving vanuit het diepst van je hart. En maak je contact met je kern, je bron, dat wat je werkelijk bent, puur, echt, vol vreugde, liefde, licht. Een onbeschrijflijke liefdevolle en vreugdevolle ervaring.

In het hart van je bestaan is er altijd liefde, vrede, licht, vreugde en stilte. Als jij het wil, kan ik jou helpen daar te komen en negatieve oordelen en pijn uit het verleden los te laten. 

 

 

* Zie Masaru Emoto, De boodschap van water. Hierin laat hij zien aan de hand van foto's die hij maakt van waterkristallen, dat positief beïnvloede watermonsters mooie en perfecte kristallen oplevert, terwijl negatieve woorden, gedachten en emoties lelijke misvormde kristallen geeft.

© 2009 - 2017. All rights reserved.