Schitterend licht
Praktijk voor Journey therapie
Innerlijke groei en bewustwording

Shiatsu-massage 

Stenen

Shiatsu-massage 

Shiatsu is een energetische massage, waarbij rechtstreeks naar de Qi (energie) van een persoon wordt gekeken. Shiatsu wordt gekenmerkt door eenvoud. Oorspronkelijk heeft shiatsu zich ontwikkeld als een volksgeneeskunde en deze moest voor iedereen begrijpbaar en toegankelijk zijn. Het is een preventieve geneeskunde. De doelstelling van shiatsu is dat je gezond blijft en een goede balans met je omgeving houdt. 

Sommige visies omschrijven gezondheid als 'niet-ziek zijn'en zien dit als een juist streven. In het oude China werden artsen betaald om de familie gezond en fit te houden. Als er iemand ziek werd, dan werd de betaling ingetrokken of de arts ontslagen en was dat een blamage voor zijn reputatie. 

'Gezond zijn is vol vitaliteit, wijsheid en Qi zijn, zodat je je dromen werkelijkheid kunt maken'. 

Sinds september 2011 volg ik bij het instituut voor shiatsu massage therapie Shu Ha Ri,  shiatsu.

De een-jarige basisopleiding shiatsu-massage heb ik met succes afgesloten zodat ik ontspanningsmassages mag geven.

De behandeling vindt plaats op de grond, op een zacht matras. Daarbij houdt u uw kleren aan. De massage wordt aangepast op eventuele klachten die u op dit moment heeft. De massage geeft ontspanning, kan pijn verlichten en ondersteunt het lichaam in al zijn functies. Een goede manier om spanningen en blokkades los te laten.

Het werkt met drukpunten op het lichaam (acupressuur), en heeft als doel de eigen energie van het lichaam te ondersteunen , het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De energie gaat meer stromen, is meer in balans, de organen krijgen meer energie.

Kosten shiatsu ontspannings massage 40 euro (50 min./1 uur).

© 2009 - 2017. All rights reserved.