Schitterend licht
Praktijk voor Journey therapie
Innerlijke groei en bewustwording

Astrid

astrid 

Ik ben Astrid van den Nieuwenhof, getrouwd, en heb 3 kinderen boven de 25  jaar. Ik ben geboren op 20 juli 1961 in Nuenen. Ik ben altijd in Nuenen blijven wonen op 3 jaar na, toen woonde ik in Vlissingen vlak bij de zee. De zee blijft toch aantrekkingskracht houden want sinds 2002 hebben wij een slaapstrandhuisje op het strand bij Dishoek waar we regelmatig naar toe gaan.

Ik ben in contact gekomen met de Journey via een vriendin die graag met mij helende reizen wilde uitwisselen, nadat we samen het boek"De helende reis"geschreven door Brandon Bays, hadden gelezen. Achter in het boek"de helendereis" staat hoe je dat kunt doen. Uiteindelijk gaf ik haar een reis zonder er een terug te willen. Tijdens die reis aan haar kreeg ik allerlei beelden van vroeger, zodat ik toch graag een reis  terug van haar wilde.  
Dat was het begin van regelmatig helende reizen aan elkaar geven, die we met steeds meer verdieping en uitwerking gaven en ondergingen.

Mijn  yoga-lerares vroeg of zij een reis mocht maken met mij en via haar kwamen ook andere mensen die ik helende reizen gaf. Dit werden er steeds meer. 
Mijn nieuwsgierigheid naar de opleiding en naar Brandon Bays was gewekt. Ik wilde er graag meer van weten en ook of ik het allemaal wel goed deed. Ik gaf me op voor een Intensive weekend van de Journey met Arnold Timmerman in het Nederlands, het beginners-weekend voor de journey-therapie en meteen ook voor advanced skills. Dit is een verdieping voor het geven van helende reizen als je tegen problemen aanloopt. Dan leer je nog betere manieren van begeleiden en krijg je meer vertrouwen voor het geven van helende reizen.


Brandon Bays, de grondlegster van de journey kwam een maand later naar Nederland en dat wilde ik ook graag beleven, bij haar heb ik de Abundance retreat gevolgd. Bij deze module ontdek je de verschillende verborgen beperkingen en saboteurs die je jarenlang hebben tegengehouden. Je ruimt in journeystijl je blokkades op, bevrijdt jezelf en brengt moeiteloos je volle rijkdom tot uiting.

Hierna kwam heel duidelijk het verlangen om de hele opleiding tot journeypractitioner te volgen.  
Daar heb ik me toen voor opgegeven.

Als afsluiting van de opleiding ben ik eenmaal acht dagen (No Ego Retreat) en eenmaal tien dagen (Practitioner Trainig Retreat) naar Duitsland  gegaan, deze dagen werden gegeven door Brandon Bays zelf. Ze waren erg verdiepend en levensveranderend  voor mij. 
Ik werkte aan mijn diepste angsten en blokkades en heb mij werkelijk tot aan mijn ziel blootgegeven.
Ik ben heel dankbaar naar mijn gezin en de mensen om me heen, die mij steunden om de opleiding te volgen. Ze begrepen mijn verlangen. En dankbaar naar mezelf dat ik naar mijn lichaam luisterde. 

Tijdens en na de opleidingsmodules werkte ik aan mijn casestudies. Helende reizen die je volledig moet uitwerken en die beoordeeld worden. Ik heb uiteindelijk meer casestudies gegeven dan nodig omdat ik er zoveel mogelijk van wilde leren.  
Ik geef heel graag helende reizen en het verbaast mij steeds weer hoe levensveranderend zo’n reis kan werken, wat voor inzichten het oplevert en innerlijke groei, echt ongelooflijk. Het is schitterend om op deze manier mensen te helpen.

De helende reizen hebben mij dichter bij mezelf gebracht, om te leven vanuit mijn hart. Mijn verleden is nog precies hetzelfde, maar ik ga er nu makkelijker mee om.

Ik ben sinds 21 september 2009 officieel journey practitioner en sta op de website van The journey. (www.thejourney.com)

Eind december 2009, begin 2010 ben ik met Brandon Bays en 150 andere journeypractitioners vanuit heel de wereld op pelgrimage in India geweest. Deze weken zijn voor mij werkelijk dna-veranderend geweest. 

Mijn diepste wens was om dit nogmaals mee te maken, in december 2011 en januari 2012 ben ik weer met Brandon Bays 3 weken op pelgrimage in India geweest. Een zeer verdiepende en bij mezelf komende reis die me nog steeds bijstaat. 

Om mensen te helpen met duidelijke fysieke klachten volg ik momenteel de opleiding tot shiatsu-masseur. Een japans/chinese massagevorm die werkt met drukpunten op o.a. de meridianen om de energie te herstellen of beter te laten doorstromen in het lichaam. Inmiddels heb ik de een-jarige basisopleiding shiatsu-massage gehaald en volg ik diverse bijscholingen op shiatsu gebied, o.a. orgaanmassage.

Ik heb in 2012 en 2013 bij Kevin Bellit het Visionary Leadership programma, tegelijk met Concious coaching gevolgd. Een cursus om je angsten, falen, afwijzing, schuld, controle, slachtoffer spelen,  onder ogen te zien. En vanuit positieve bewuste actie, vanuit je ware potentieel te reageren zonder lading, helemaal vrij. Deze opleiding heb ik gehaald en nu volg ik regelmatig (2x per jaar) de nascholing hiervan. Bij Kevin Billit heb ik ook de cursus Out of the Blue, (verwerken van depressies en burn-outs) gevolgd en Stop the food fight (het opruimen van de werkelijke oorzaken van ongezonde eetgewoonten). Op dit moment volg ik een op een systemisch werk. Familie opstellingen in het klein.

Brandon                    BRandon           

© 2009 - 2017. All rights reserved.